Åhléns lanserar flexibel hemleverans

Kundernas krav på e-handeln ökar, vilket ställer höga krav på en smidig och flexibel leverans- och kundservice.

Åhléns lanserar flexibel hemleverans 1
Cecilia Mortimer Meurling, e-handelschef Åhléns

Åhléns är nu tidig ute med att introducera flera olika möjligheter av hemleverans, för att underlätta för sina e-handelskunder.

Som kund hos Åhléns kan du nu få din order levererad direkt hem till bostaden på kvällstid. Du kan även välja leverans samma dag eller dagen därpå, beroende på var i landet du bor.

Åhléns kunder kan välja ”Hemleverans kväll” och får då välja leverans en kväll som passar inom 3-5 vardagar efter köp. Tjänsten kostar 59 kronor, men är gratis för beställningar över 500 kronor.

– Konkurrensen på e-handelsmarknaden är stor idag och det är viktigt att möta dagens kunder med bra service och leveransvillkor för att underlätta köpresan, säger Cecilia Mortimer Meurling, e-handelschef Åhléns.

”Samma dag leverans” är möjligt för alla beställningar gjorda innan klockan 12 och varorna levereras då samma vardag mellan klockan 18-22 till kundens dörr med Best Transport för en kostnad av 69 kronor. ”Samma dag leverans” är än så länge begränsat till Stockholmsområdet.

”Nästa dag leverans” kostar 49 kronor och levereras nästkommande vardag till kundens valda PostNord ombud. Beställning efter klockan 11 eller på helger och röda dagar levereras efter
två vardagar.

Samtliga hemleveransalternativ har geografiska begränsningar, vilket kommer att styras med en ny postnummer-kontroll vid “checkout” på åhlens.se.

”Samma dag leverans” och ”Nästa dag leverans” finns nu tillgängligt under två veckor i november och kör sedan igång igen efter jul, i början av nästa år.

Åhléns e-handelslösning integrerar den digitala och fysiska shoppingupplevelsen. Varuhuset erbjuder ett noga utvalt online-sortiment inom mode för dam, herr, barn och accessoarer samt skönhet och heminredning, med en attraktiv mix av Åhléns egna och externa varumärken.