AddSecure lanserar kamerasystemet RoadView för ökad fordonssäkerhet
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET AddSecure lanserar kamerasystemet RoadView för ökad fordonssäkerhet

AddSecure lanserar kamerasystemet RoadView för ökad fordonssäkerhet

Publicerat av: Redaktionen

Det nya kamerasystemet riktar sig till företag med kommersiella fordon som letar efter en kostnadseffektiv lösning för att spåra sin fordonsflotta, minimera risker och förbättra förarnas säkerhet.

AddSecure, en ledande europeisk leverantör av IoT-lösningar med fokus på säker kritisk kommunikation och data, lanserade idag AddSecure RoadView, ett system som bygger på en ny 4G-kamera med inbyggd telematik.

Det nya toppmoderna systemet, som är avsett för kommersiella fordon, erbjuder GPS-spårning i realtid, högupplöst video och detaljerade data om förarnas beteende.

Magnus Gunnergård, VP Product and Technology vid AddSecure Smart Transport, kommenterade:

– Vårt nya kamerasystem kommer att förändra spelplanen för transportföretag med kommersiella fordon som letar efter en kostnadseffektiv lösning för att spåra sin fordonsflotta, minimera risker och förbättra förarnas säkerhet.

– I åratal har vi hjälpt till att skydda några av Storbritanniens största fordonsflottor och tillhandahållit fullt integrerade kameralösningar med fantastiska resultat när det gäller minskningar av olycksfrekvensen och försäkringskostnaderna. Med vår nya kameralösning vill vi erbjuda dessa fördelar även till kunder i övriga Europa.

Med en 150-graders betraktningsvinkel och 1080p-upplösning fångar den nya 4G-kameran hela vägen framför fordonet, vilket ger obestridliga bildbevis om en incident skulle inträffa. Detta kan inte bara rentvå förare från falska anklagelser utan säkerställer att man kan undvika att betala för 50/50-fordringar. Genom att förse försäkringsbolagen med en skadeanmälan påskyndas även skaderegleringsprocessen för olyckor som orsakats av den egna föraren, vilket minimerar kostnaden för den slutliga fordran.

AddSecure lanserar kamerasystemet RoadView för ökad fordonssäkerhetFör Waterlogic har kameran återbetalat sig redan 12 månader efter införandet, då olycksfrekvensen minskat med över 50 % och det varit flera fall där kameran har rentvått förare från falska försäkringsfordringar.

Lee Shropshire, fordonsansvarig vid Waterlogic i Storbritannien, förklarade:

– Kamerorna förändrade säkerhetsnormerna för fordonsflottan redan efter några månader. Efter en snabb expansion av fordonsflottan under en relativt kort tidsperiod gick olycksfrekvensen upp och ledde till höga försäkringspremier.

– Genom att installera kamerorna tog förarna omedelbart större ansvar för sitt körbeteende. Och när vi kombinerade detta med en skräddarsydd förarutbildning, som vi kunde erbjuda tack vare data och bilder från kamerorna, märkte vi en dramatisk sänkning av olycksfrekvenser, försäkringskostnader och såg en övergripande förbättrad säkerhet för fordonsparken.Med AddSecure RoadView har du alltid åtkomst till data om fordonets plats och förarens körbeteende, samt bilder av eventuella olyckor som inträffat – allt via en lättanvänd, webbaserad plattform. Tack vare molnbaserad 4G-teknik skickas alla incidenter direkt till webbplattformen och kan granskas, analyseras och laddas ned omedelbart. Och för dem som behöver en mer ”mobil” lösning finns det en mobilapp som kan användas för att övervaka och spåra transporter.

Relaterade Artiklar