Acronis lanserar Acronis True Image 2020
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET Acronis lanserar Acronis True Image 2020

Acronis lanserar Acronis True Image 2020

Publicerat av: Redaktionen

– den första lösningen för privatpersoner som automatiserar 3-2-1 backup

Acronis lanserar Acronis True Image 2020 2Acronis, en globalt ledande aktör inom cybersäkerhet och skydd, lanserar idag Acronis True Image 2020, som är en helt ny version av Acronis tidigare prisbelönta lösning för cybersäkerhet för privatpersoner. Den nya versionen innehåller över 100 förbättringar som ger den höjd prestanda samt förbättrad kontroll och ett ännu effektivare skydd mot cyberhot.

En av de nya funktionerna i Acronis True Image 2020 gör det möjligt för användarna att automatiskt kopiera lokal backup till molnet vilket gör den till den första lösningen för konsumenter som automatiserar 3-2-1 backup.

Begreppet 3-2-1 backup handlar om en backupstrategi som de allra flesta experter rekommenderar som går ut på att skapa minst tre kopior av datan, som förvaras på två olika enheter och tillsist förvara en extrakopia på en avlägsen plats. Acronis True Image 2020 är dessutom den enda konsumentlösningen som innehar de fem områdena för cyberskydd; säkerhet, tillgänglighet, integritet, autenticitet och dataskydd.

– Med tanke på hur beroende vi idag är av data så är de digitala tillgångarna värdefullare än någonsin tidigare. Men det betyder också att vi hanterar mer data och fler enheter än tidigare, vilket kommer med ökade risker för cyberattacker. Med Acronis True Image 2020 har vi skapat ett enkelt, effektivt och säkert sätt för privatpersoner att skydda sin data och sina enheter, säger Serguei Beloussov, grundare och VD för Acronis.

Enkel och tillförlitlig backup

Acronis True Image 2020 underlättar för användare att hålla alla data, program och system säkra. Oberoende mätningar har tidigare fastslagit att Acronis True Image är upp till 10 gånger snabbare än konkurrenterna men 2020-versionen kommer med ett nytt backup-format som höjer prestandan och ger ännu snabbare backup och återställning. Den gör också att användarna kan granska backup-filer i molnen mycket snabbare.

Ökad kontroll

Utöver den förbättrade backup-tekniken kan användare av Acronis True Image 2020 hålla sina data säkra var de än finns. Med den nya versionen kan användaren välja vilka Wi-Fi-nätverk som tillåts för backup vilket gör att de kan undvika övervakade anslutningar och osäkra offentliga nätverk som kan äventyra säkerheten för backup-data.

Användare kan även styra när backup görs på en laptop som används i batteriläge för att inte riskera att dränera batteriet, antingen genom att hindra backup helt i batteriläge eller sätta en gräns för laddningsnivån; t.ex. om batteriets laddning är under 40 % görs ingen backup.

Säkrare mot cyberhot

De senaste tre åren har Acronis True Image varit den enda backup-lösningen för privatpersoner med ett inbyggt AI-baserat försvar mot skadlig kod. Denna integrerade teknik stoppar utpressningsprogram och cryptojacking-attacker i realtid och återställer automatiskt drabbade filer. I stället för att scanna efter känd skadlig kod övervakas systembeteende som tyder på angrepp. Detta ger en extremt effektiv detektion och möjlighet att åtgärda och försvara mot alla typer av angrepp som nya, okända utpressningsprogram. Förra året blockerades exempelvis över 400 000 utpressningsattacker. Den nya 2020-versionen har en förbättrad maskininlärning som gör den ännu bättre på att stoppa alla typer av cyberhot.

Tre versioner av Acronis True Image finns tillgängliga:

• Standard är en licens utan slutdatum som är till för kunder som bara lagrar data lokalt. Ingen molnlagring eller molnbaserade funktioner ingår. Inkluderar lokal backup av obegränsat antal mobila enheter. Priser från 535 SEK.

• Advanced är ett ettårsabonnemang med 250 GB Acronis Cloud Storage och tillgång till alla molnbaserade funktioner med både lokal och molnbaserad backup av obegränsat antal mobila enheter. Priser från 535 SEK per år.

• Premium är ett ettårsabonnemang med blockchain-baserad datacertifiering och funktioner för elektronisk signatur samt 1 TB Acronis Cloud Storage. Priser från 999 SEK per år.

Alla versioner har Acronis Active Protection, det AI-baserade försvaret mot farlig kod, och gäller ett obegränsat antal mobila enheter. Ytterligare molnlagring kan köpas till vid behov.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>