Acronis förändrar marknaden med sin nya, förenklade EDR-lösning för MSP
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET Acronis förändrar nu marknaden med sin nya, förenklade EDR-lösning för MSP

Acronis förändrar nu marknaden med sin nya, förenklade EDR-lösning för MSP

Publicerat av: Redaktionen

Den senaste versionen av Acronis Cyber Protect Cloud ger ytterligare förenklingar av avancerade säkerhetslösningar med effektivt skydd av data, appar och systems i en central plattform.

 På sitt årliga #CyberFit-möte, lanserade Acronis, den globala ledaren inom cyberskydd, sin nya produkt, Acronis Advanced Security + EDR för Acronis Cyber Protect Cloud.

Advanced Security + EDR utgör ett innovativt steg för effektiv detektion, isolering och åtgärder av inkommande hot genom förenkling av komplexiteten i alternativa EDR-lösningar

Acronis Advanced Security + EDR förenklar de komplexa lösningar som krävs för att hålla jämn takt med dagens sofistikerade hotlandskap i enlighet med gällande branschstandard och ramverket MITRE ATT&CK. Detta gjordes genom att utnyttja den unika plattformen som låter IT-teamen detektera och förstå avancerade attacker för att sedan snabbt kunna återställa med funktioner såsom attackspecifika enkla kommandon.  Genom korrelation av händelser, analyser av attackkedjor och användarvänliga guider kan företagen dramatiskt minska kostnaden för specialiserade (och dyra) säkerhetsanalytiker och tidsåtgång för återupptagande av verksamheten.

Detta meddelande följer på en utvecklingskedja från företaget som började med tillkännagivandet av den innovativa, beteendebaserade DLP-produkten på RSAC 2022 i juni och det nyliga godkännandet Approved badge från AV-TEST för Corporate Endpoint Protection för macOS.

“Acronis har passat oss utmärkt som stabilt endpoint-skydd,” säger Dave Millier, CSO på Quick Intelligence.  “En enda agent med två roller var den avgörande faktorn för att välja Acronis.  Vi är spända av förväntan på EDR inkluderat i samma agent eftersom det gör att vi kan ge våra kunder nästa nivå av cyberskydd utan att vara beroende av ytterligare leverantörer eller agenter.  Acronis fortsätter med utvecklingen och vi fortsätter att dra nytta av det.”

Acronis Advanced Security + EDR är en del av Acronis Cyber Protect Cloud-plattformen som gör att företag och deras tjänstleverantörer kan erbjuda holistiskt skydd enligt standardiseringskommissionens (NIST) Cybersecurity Framework Core. Denna nyhet utökar Acronis cyberförsvar med:

  • ML-driven korrelation och tolkning av händelser med attacksekvenser mappade på MITRE ATT&CK
  • Integrerade svarsfunktioner såsom kommando för attackspecifik återställning
  • Förmåga att utreda, åtgärda och stänga säkerhetsluckor integrerat med ytterligare funktioner över hela Acronis Cyber Protect Cloud-plattformen
  • Minskad komplexitet och kostnad genom att snabbt visas på Acronis-konsolen och en enda agent som ger avancerad säkerhet med bara ett klick. Inget behov att flera agenter eller integrationsproblem med separata tredjepartsprodukter

Utöver Acronis innovativa grepp som garanterar att alla företag kan få tillgång till mer sofistikerad skyddsteknik så kan nu dess omfattande globala nätverk av tjänstleverantörer erbjuda MDR-tjänster till sina kunder med goda marginaler men ändå till ett bra pris utan licenskostnader och MDR-konkurrens från säkerhetsleverantörer

Marco Monaco på Acronis-partnern och Italienska MSP, MEGABIT säger, ”Eftersom skyddet är prisvärt med goda prestanda utökar vi Acronis mer och mer för våra kunder då det bara kräver en agent till alla tjänster vilket är särskilt bra för oss som en MSP. Vi är nyfikna på EDR och väntar med spänning.”

Enligt rapporten Acronis Cyber Protection Operation Centers Report i augusti uppskattas de globala skadorna av utpressningsprogram under 2023 överstiga 30 miljarder USD. Utpressningsprogram fortsätter att vara det största hotet för stora och medelstora företag.  Acronis gör det betydligt svårare för attacker med utpressningsprogram genom sin holistiska och NIST-baserade kontinuitet för verksamheter samt även för attacker med nätfiske, skadlig kod och avancerade URL-angrepp där 21 miljoner URL blockerats i endpoints under bara Q2 2022.

”EDR-teknik är att ovärderligt tillskott till cybersäkerheten,” säger Candid Wüest, VP på Acronis Research, ”Vi vet t.ex. att tidigare okända ZeroDay-angrepp stod för 80 % av intrången.1 Vi tacklar det genom fokus på fysisk säkerhet och effekt på verksamheten för våra kunder och partners som högsta prioritet där snabba och enkla åtgärder är av yttersta vikt.”

Acronis förändrar marknaden med sin nya, förenklade EDR-lösning för MSP

Ett program som ger förtida tillgång till Acronis Advanced Security + EDR kommer att finnas tillgängligt i december för Acronis-partners och det blir allmänt tillgängligt under Q1 2023.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar