E-handel & Logistic i fokus på STHLM E-Pack & Logistics

Den 26 oktober öppnas dörrarna till STHLM E-Pack & Logistics som är Sveriges främsta mötesplats för företag som arbetar med förpackningar och logistik.

Förpackning och logistik i fokus på E-Pack & Logistics 26 oktober

Dagen erbjuder ny kunskap, inspiration och möjligheten att skapa nya viktiga kontakter. Boxon är en av huvudparterna och kommer finnas på plats under dagen.

Skiftet från inköp i butik till handel på nätet innehåller nya utmaningar och möjligheter för alla parter. Kundernas förväntningar förändras och det ställs helt nya krav på lösningar från handeln. E-handelsutvecklingen drivs av enkelhet, snabbhet och bekvämlighet, medan den optimala lösningen kan vara komplex.

Behoven skiljer sig efterhand som en verksamhet expanderar och kraven ökar. Som nystartat företag består de till största del av tillgängligt standardsortiment och att hålla nere kostnaderna. Emballage och logistikkostnad är parametrar som är av stor betydelse för den mindre och/eller nystartade verksamheten.

Men i takt med att man växer behöver man stärka sitt varumärke, ge kunden en upplevelse redan vid uppackningen och vårda relationen. Hur skapas wow-känsla vid hemleverans? Hur byggs kundlojalitet när kundmötet innebär några klick på nätet och därefter en paketleverans till bostad eller uthämtningsställe? Kan konsumentens förväntningar på omedelbar leverans gå hand i hand med ansvarsfulla förpackningslösningar och hållbarhetsmål?

Förpackning och logistik spelar en avgörande roll för att lyckas i det nya affärslandskapet. Detta är huvudämnet som diskuteras under dagen. 

Läs mer här.