Hem NYHETER 30 dagar – så mycket tid lägger svenskarna på streaming per år

30 dagar – så mycket tid lägger svenskarna på streaming per år

Publicerat av: Redaktionen

Utbudet av serier och filmer växer ständigt samtidigt som det blir mer lättillgängligt genom allt fler streamingtjänster.

30 dagar – så mycket tid lägger svenskarna på streaming per år 3Men hur ofta och hur mycket tittar egentligen svenskarna? tv.nu:s undersökning ”Svenska TV-panelen” visar att hela sju av tio tittar på serier och film flera gånger i veckan. Och att majoriteten lägger i genomsnitt hela 30 dagar per år på streaming.

Är streaming kanske svenskarnas favorithobby? Om man kikar på resultatet av tv.nu:s senaste upplaga av undersökningen ”Svenska TV-panelen” finns det en stor anledning att tro det. Undersökningen visar nämligen att hela 67 procent av svenskarna lägger minst en till två timmar per dag på streaming. Vilket motsvarar 30 dagar per år. Dessutom svarar en av fem att de tillbringar hela 46 dagar per år med att titta på serier och filmer, alltså ungefär en och en halv månad.

tv.nu har även undersökt hur ofta svenskarna väljer att koppla av med en serie eller film. Det visar sig att 36 procent streamar så ofta som varje dag. Hela 88 procent tittar minst en gång i veckan.

– Streaming har kommit att bli en favoritsysselsättning bland många svenskar. Det visar sig inte minst i att vi i genomsnitt lägger så mycket tid på att titta på serier och filmer. I takt med detta växer utbudet vilket kan göra att det blir en utmaning att navigera rätt i streamingdjungeln. På tv.nu guidar vi därför även numera till streamingtjänsternas innehåll och arbetar ständigt för att hjälpa våra användare att hitta rätt, säger Lina Femtvik, marknadschef på tv.nu.

Storstadsbor streamar flitigast i landet Undersökningen visar också att människor som bor i en stad med över 100 000 invånare streamar serier och film oftare än resten av landet. Hela 74 procent av befolkningen i större städer tittar minst flera gånger i veckan. Motsvarande siffra i orter mellan 50 000 och 10 000 invånare är 65 procent.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>