3 måsten för dig som funderar på företagstelefoni
Hem NYHETER 3 måsten för dig som funderar på företagstelefoni

3 måsten för dig som funderar på företagstelefoni

Publicerat av: Redaktionen

Som företag vill du ha en telefonilösning som är lättanvänd och flexibel, samtidigt som den ska vara både kostnadseffektiv och ha funktioner ni efterfrågar.

Oavsett vad ditt företag har för behov och om ni är en liten startup eller ett internationellt storföretag, så finns det ett antal saker att tänka på.

Här går vi igenom det viktigaste att ha koll på.

1. Vad gör ett bra telefonnummer?

Allra helst ska ett telefonnummer vara lätt att komma ihåg, enkelt att uttala och dessutom kännas professionellt. Ännu bättre om det är geografiskt obundet nummer och slutar på många nollor.

Oftast brukar lokala verksamheter ha lokala riktnummer, och har ni kunder i hela landet är ett traditionellt 010-nummer oftast det vanligaste.

Se även till att ni tar höjd för expansion och köper en omfattande nummerserie. Med enhetliga telefonnummer skapar ni en intern gemenskap. Det visar också på professionalitet och struktur utåt.

Det viktigast att tänka på när du ska välja nummer är att titta på målgruppen och var ni är verksamma. Era telefonnummer ska representera företaget.

Småföretagare gör ofta missen att använda sitt privata mobiltelefonnummer i kommunikationen med kunder. Även på ett företag med endast en person är det viktigt att ha ett fast nummer, för när en kund vill nå dig är det inte privatpersonen de söker, utan företagaren!

Ert växelnummer är ert ansikte utåt. Som företagare ska du ha ett företagsnummer, helt enkelt!

Läs mer: Tänk på detta när du väljer telefonnummer till företaget

2. Satsa på IP-telefoni!

Med IP-telefoni kan du säga adjö till kablar och telefonjack. Allt du behöver för att kunna ringa är en internetuppkoppling. IP-telefoni är det naturligaste – och smartaste – valet du kan göra för er företagstelefoni. Varför då? De två främsta fördelarna är dessa:

 1. Det är billigt (och gratis ibland)

  Eftersom du ringer via internet är IP-telefoni mycket billigare än traditionella telefonsamtal. Det beror på att du inte behöver betala någon extra nätavgift, och i många fall inte någon abonnemangsavgift heller.

 2. Det är flexibelt

  Du behöver bara ha tillgång till en dator och internet för att kunna ringa och ta emot samtal. Det gör att du kan använda IP-telefoni i princip var som helst!

IP-telefoni innebär lägre samtalskostnader, högre rörlighet, mångsidiga funktioner, smidiga kundinteraktioner och större tillförlitlighet.

Läs mer: IP-telefoni för företag – 8 viktiga fördelar

3. Missa inte detta när ni ska köpa telefoni till företaget

Telefonin är kritisk för många företag. Fel val av lösning kan resultera i stora kostnader, missnöje och bristande kommunikation. Här är några saker att tänka på:

 1. Ställ krav och be om en demo

  Om du kommer att sitta mycket i systemet ni ska köpa är det viktigt att det uppfyller era krav. Be leverantören om en demo. Sätt upp en testgrupp där både leverantören och ni som företag är representerade. På så sätt ställer du krav på leverantören och får en inblick i hur ert dagliga arbete med telefonin kommer att ser ut.

 2. Involvera rätt personer

  Detta knyter samman till föregående punkt: Involvera användare från olika delar av företaget i ett tidigt skede. Visst ska ledarna få säga sitt, men de som kommer att sitta mest med systemet måste komma till tals – annars kan det påverka hela er företagstelefoni negativt.

 3. Välj en flexibel lösning

  Ni vill ha en leverantör som kan hjälpa er genom hela processen: från onboarding till ert dagliga arbete. Ta fram en lista på funktionerna ni behöver och se till att lösningen kan skalas upp or ner efter behov. En flexibel lösning och leverantör är en långsiktig sådan!

Läs mer: 3 saker att tänka på när du ser över era företagsabonnemang

Sammanfattning

 • Välj ett professionellt telefonnummer som passar er verksamhet.
 • IP-telefoni är vägen framåt, tack vare dess kostnadseffektivitet och och flexibilitet.
 • Ställ krav på er leverantör, involvera rätt personer och fokusera på skalbarhet.

Telavox erbjuder en smart och skalbar lösning för såväl startups som internationella storföretag. Tack vare smidiga licenser får ni en kostnadseffektiv och högst flexibel lösning.

Relaterade Artiklar