25 år med Kunden och Medarbetaren i fokus!

Året var 1994, Sverige tar VM broms, mobiltelefoner med knappar blev åretsjulklapp och kassettband i 12-pack sålde som smör.

25 år med Kunden och Medarbetaren i fokus! 1Samma år öppnar Elgiganten sin första butik!

En kylig höstmorgon för 25 år sedan slog Elgiganten upp dörrar till sin första butik i Barkarby. Sedan dess har Elgiganten försett svenska folket med hemelektronik och vitvaror. Man kan med säkerhet konstatera att mycket har hänt under de 25 åren som Elgiganten varit verksam på den svenska marknaden.

Skillnaden mellan nu och då är enormt stor när det kommer till hemelektronik, men också när det kommer till Elgigantens utveckling som företag. Att Elgiganten är den ledande återförsäljaren av hemelektronik och vitvaror i Sverige var inte lika självklart då, som det är nu.

– Det har varit en fantastisk resa där vi gått från att öppna vårt första varuhus i Sverige år 1994 till att vi nu har 172 varuhus, över 3200 anställda och ett av Sveriges mest välkända varumärken. Vi hade aldrig kommit så långt utan våra engagerade och hårt arbetande medarbetare, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

En av alla de 3200 engagerade medarbetarna heter Thomas Mollberg. Han är en av dem som varit med från början och jobbar fortfarande kvar på företaget!

– Nu har jag jobbat på Elgiganten i snart 25 år och det har varit en fantastik resa! Jag känner mig fortfarande lika motiverad när jag går till jobbet idag som när jag började. Detta tror jag beror på den härlig gemenskapen och de enorma utvecklingsmöjligheter som finns på Elgiganten, säger Thomas Mollberg.

Många av Elgigantens leverantörer har varit med från start och de relationerna har utvecklats till fina partnerskap.

Den gemensamma ambitionen har alltid varit kunden i fokus och detta tros ha präglat framgången. Elgiganten har tillsammans med sina partners format den svenska hemelektronikmarknaden och gjort hemelektronik och vitvaror lättillgängligt för svenska konsumenter. Elgigantens finansieringsparter Ecster är en av leverantörerna som varit med under många år. Detta samarbete har hittills försett över en miljon Elgiganten-kunder med flexibla betallösningar, så att de kan köpa den teknik de faktiskt är i behov av.

Elgigantens 25-årsfirande kommer pågå i 25 dagar och alla är välkomna att delta! Festen kommer nämligen hållas ute i varuhusen med fina erbjudanden, special helger och mycket annat kul som händer. Sist men inte minst kommer alla Elgigantens medarbetare fira tillsammans, då sammankopplas alla regionerna på ett innovativt sätt som speglar 2019. 100 olika fester runtom i landet kommer via digitala medel kopplas ihop så att alla medarbetare firar jubiléet tillsammans. På detta sätt visas uppskattning till de två nyckelpersonerna som varit grunden för Elgigantens utveckling – nämligen kunden och medarbetaren.

– Våra medarbetare är Elgigantens hjärta och själ och dem vill vi se till att hylla extra nu när vi firar 25 år. Jag är oerhört stolt och tacksam över att få göra den här fantastiska resan tillsammans med alla medarbetare.Kunden och medarbetaren har drivit vårt fokus vilket gett oss en stark position på marknaden. Genom vårt 25-årsfirande vill vi såklart också tacka våra kunder och bjuda med dem på vår fortsatta resa, för dessa 25 år är ännu bara en börja, säger Niclas Eriksson.