Hem NYHETER Lyft ditt spel med Instinct® Esports Edition

Lyft ditt spel med Instinct® Esports Edition

Publicerat av: Redaktionen

Garmins smartwatch för esport mäter, analyserar och streamar biometrisk prestationsdata

Lyft ditt spel med Instinct® Esports Edition 3Garmin lanserar Instinct® Esports Edition, en robust smartwatch med GPS som är speciellt framtagen för esport-atleter och -entusiaster som vill ta sina prestationer till nästa nivå. Den är framtagen utifrån erfarenheten i Garmins teknologi vad gäller registrering av hälsa, aktivitet och träning och det finns en dedikerad esportfunktion i Instinct Esports Edition där det är möjligt att registrera och analysera puls och stressnivå då du spelar och ta del av långsiktiga analyser av trender. Garmins nya streamingverktyg STR3AMUP!™ PC ger dig också möjlighet att livestreama biometriska data publikt och därmed ge följarna en helt ny streamingupplevelse. Med tre dagars batteritid i esportläge får du mesta möjliga ut av tiden du spelar.

”Elitatleter världen över använder Garmins produkter för att mäta och förbereda sina prestationer. Med Instinct Esports Edition kan atleter inom esport använda sig av samma teknologi för att följa hur kroppen reagerar vid en viktig (intense) tävling” säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin.”Spelarna kan använda den den data de erhåller från Instinct till att göra förändringar i sitt sömnmönster eller aktivitetsnivåer i vardagen, villket kan öka den mentala och fysiska prestationen under spelet.”

Instinct Esports Edition är speciellt framtagen för för att klara militär standard (MIL-STD 810), samtidigt som den med sin lätta design ger en spelupplevelse utan distraktioner. Den har upp till 80 timmars batteritid i esportläge och upp till 14 dagar i smartwatchläge. Klockan har en robust design i färgerna rött och svart. Den har en tydlig skärm och den sticker ut jämfört med en traditionell smartwatch. Då den är hopparad med en kompatibel smartphone visar Instinct aviseringar om mail, sms och andra aviseringar direkt på spelarens handled.

Aktivitetsprofil dedikerad till esport

Vid tävling väljer spelarna aktivitetsprofilen esport på sin Instinct. Därefter visar och analyserar Garmins handledsbaserade pulsteknologi spelarens puls och stressnivå i forhold til tid på dagen og en game timer. Mätningen av stress och puls i realtid kan hjälpa spelarna att styra sina resurser, både fysiskt och mentalt, så att de kan vara mer fokuserade och prestera mer effektivt. Då en gaming-session är avslutad kan sessionen laddas upp till den kostnadsfria appen Garmin Connect™ där datan sparas och kan analyseras för att se hur kroppen reagerar i olika gaming-situationer.

STR3AMUP! Livestreamar biometrisk prestationsdata

Med Garmins ny streamingverktyg STR3AMUP! PC kan spelarna överföra information om puls, stressnivå och Body Battery live genom att integrera dessa data i sina videostreams eller inspelningar med overlays som kan anpassas. Genom att visa data live får spelarna möjlighet att interagera med sin publik och i realtid visa vad som krävs fysiskt och mentalt vid en tävling. STR3AMUP! Gör det möjligt för publiken att engagera sig ännu mer med sina favoritlag och favoritspelare.

Registrering av hälsodata

Instinct Esports Edition är framtagen med elittävlingar som utgångspunkt och har ett stort urval av värdefulla body metric analytics-funktioner så att du blir medveten om och kan justera hur din kropp reagerar i en tävlingssituation. Se några av funktionerna nedan:

  • Handledsbaserad pulsmätning: Få åtkomst till pulsdata och få aviseringar om pulsen är för hög eller för låg i viloläge samt få information om hur kroppen reagerar i specifika gaming-situationer.
  • Avancerad sömnregistrering: Få en helhetsbild över hur du sover med en sammanställning över dina sömnstadier, från lätt till djup sömn och REM-sömn. På så vis får du möjlighet att ta del av helhetsdata och göra förändringar som behövs i din livsstil för att vara mer fokuserad.
  • Stressmätning: Med hjälp av Garmins heart rate variability-funktion kan Instinct Esports Edition beräkna en spelares stressnivå och ge möjlighet att optimera deras stresshantering.
  • Body Battery energimätning: Använder data om puls, stress och sömn för att beräkna hur hög energinivån är i kroppen – och visar dig när de bästa tidpunkterna är för aktivitet och vila.
  • Fler än 30 appar för sport- och aktivitetsmätning: Träna med ett stort urval av förinlästa aktivitetsprofiler. De atleter som vill ha ännu mer avancerad information om sin prestation kan komplettera med ett pulsband (köps separat).

Instinct Esports Edition finns tillgänglig nu till ett rekommenderat cirkapris på 3 499 kronor.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>