Hem NYHETER ​Svensk golfapp slår i Asien

​Svensk golfapp slår i Asien

Publicerat av: Redaktionen

Hittills har 8 000 golfspelare i bland annat USA, Australien, Thailand och Malaysia upptäckt Swing Speed Radar från Watchitgolf.

​Svensk golfapp slår i Asien 2

Appen Swing Speed Radar har laddats ner över hela världen.

Nu släpps den innovativa appen även för Samsungs smarta klockor.

Appen Swing Speed Radar och en smartwatch på armen. Det är allt som behövs för att ge golfspelare helt nya möjligheter att förbättra sin prestation.

Innovationen är utvecklad av SaaS-bolaget (Software as a service) Watchitgolf i Örnsköldsvik och mäter svinghastighet och svingtempo. Spelaren får feedback mitt i rörelsen vilket vässar slaget. Genom att samla in statistik hjälper den också spelaren att utvecklas.

Sedan appen släpptes på Google Play och Appstore har den laddats ned 8 000 gånger. Just nu är intresset stort i länder som Australien, Thailand och Malaysia, där golfsäsongen pågår för fullt.

– Vi marknadsför oss genom annonsering på sociala medier. Även en hel del golfentusiaster i Indien har upptäckt vår innovation. Det förvånar oss lite men är förstås jätteroligt, säger vd Nicklas Boström.

Appen är ursprungligen anpassad för smarta klockor från Apple och Google. Nu släpps en tredje version, för Samsung.

– Det är något marknaden har efterfrågat. Målet är att nå 10 000 nedladdningar innan årsskiftet och det kommer vi att nå, säger Nicklas Boström.

Watchitgolf är en del i BizMakers inkubator.

– BizMaker har hjälpt oss mycket med kontakter. De andra startupbolagen som sitter i BizMakers lokaler funkar också som ett slags bollplank i olika situationer, vilket är både kul och nyttigt, säger Nicklas Boström.

Relaterade Artiklar