​Schibsted satsar på bostadsplattformen Qasa
Hem NYHETER ​Schibsted satsar på bostadsplattformen Qasa

​Schibsted satsar på bostadsplattformen Qasa

Publicerat av: Redaktionen

Schibsted satsar på uthyrningsplattformen Qasa som därmed inleder ett samarbete med Blocket.

​Schibsted satsar på bostadsplattformen Qasa 1

Qasa team

Schibsted har flera marknadsledande positioner inom uthyressegmentet i Europa. Samarbetet mellan Qasa och Blocket i Sverige kan bli starten på en bredare lansering internationellt.

Blocket, med cirka 5 miljoner unika besökare i veckan, är landets största marknadsplats för andrahandsuthyrning med ett årligt utbud på omkring 70 000 annonser. Från och med i höst kommer användarna att även erbjudas annonsering via Qasa – dessa annonser kommer att visas på både Blocket och Qasa.

– Genom samarbetet med Qasa kan vi erbjuda våra användare annonsering inom andrahandsuthyrning med fler trygga kringtjänster såsom betalgaranti och hantering av utbetalningar. Vi är glada att ihop med Qasa arbeta för en trygg och växande andrahandsmarknad för bostäder, säger Robin Suwe, affärsområdeschef på Blocket Bostad.

Schibsted är en av världens ledande koncerner med 200 miljoner användare på marknadsplatser i över tjugo länder.

Samarbetet mellan Qasa och Blocket i Sverige kan bli starten på en bredare lansering internationellt, med siktet inställt på att ta ett starkare grepp om marknaden för privatuthyrning.

– Vi har stark tilltro till Qasa och ser med höga förhoppningar på samarbetet i Sverige via Blocket. Vår ambition är att på liknande sätt lansera plattformen på våra andra marknadsplatser runt om i världen och stärka vår närvaro i på bostadsmarknaden, säger Jussi Lystimäki, VP New Models på Schibsted Media Group.

– Schibsted är den optimala partnern för oss. Vi kompletterar varandras erbjudande och tillsammans kan vi ta vi ett stort kliv mot vår vision om en tryggare och mer rörlig bostadsmarknad. Vi står nu inför en riktigt spännande tillväxtresa med siktet inställt på att omsätta hyror värda flera miljarder inom några år, säger Mattia Tosti, marknadschef på Qasa.

Relaterade Artiklar