Hem E-HANDEL ​Maxbo förnyar avtal med Ateles i strävan mot att bli Norges ledande byggvaruhus på e-handel

​Maxbo förnyar avtal med Ateles i strävan mot att bli Norges ledande byggvaruhus på e-handel

Publicerat av: Redaktionen

Byggvarukedjan Maxbo, som är en del av Løvenskioldkoncernen, är en av Norges största aktörer på marknaden med över 65 varuhus, webbutik för privatkunder, samt Maxbo Proff för företag.

​Maxbo förnyar avtal med Ateles i strävan mot att bli Norges ledande byggvaruhus på e-handel 3Nu tar Maxbo nästa steg tillsammans med Ateles med målet inställt på att skapa Norges främsta butik för byggvaror – helt online.

Maxbo har sedan flera år tillbaka haft en ambitiös digital strategi där Ateles varit en drivande partner i utvecklingen av deras e-handelslösning.

Efter konkurrensutsättning fick Ateles under hösten 2019 förnyat förtroende från Maxbo att fortsätta utveckla deras digitala plattform mot både konsumenter och företagskunder.

Målet med det nya projektet är att webbplatsen ska bli den största butiken inom hela Maxbokoncernen.

Ateles har tidigare utvecklat Maxbos kompletta e-handelslösning mot privatkunder (maxbo.no) och företagskunder (proff.maxbo.no). Syftet har varit att göra det enkelt för kunden att handla på Maxbo genom att erbjuda framstående digitala lösningar som underlättar deras vardag.

Det nya avtalet innebär att båda dessa webbplatser ska byggas om för att anpassas efter Maxbos unika behov och marknadens krav. Ett primärt syfte med projektet är att lyfta upp den digitala lösningen helt i molnet. Maxbo har som mål att bli den mest framgångsrika byggvarukedjan i Norge och en kraftfull e-handelslösning ligger till grund för detta.

– Det är väldigt viktigt för oss att fortsätta modernisera vår webblösning gentemot både konsumenter och B2B-kunder. Med den mobila plattformen strävar vi efter att successivt öka konverteringen på hela sajten – det är en viktig del i att nå vårt övergripande omsättningsmål. Jag ser fram emot att fortsätta arbetet med Ateles och har stort förtroende för dem gällande utvecklingen av den bästa e-handelsplattformen för framtiden, säger Kjetil Enger, Direktör e-handel på Løvenskiold Handel AS.

Sedan tidigare samarbete har Ateles dedikerade team för Maxbo som arbetar både med nyutveckling och löpande underhåll av webbplatserna. Samtidigt har de supportansvar och tar framöver även över ansvaret för hosting av webbplatsen. Ateles unika kombination av teknisk expertis och affärsförståelse är en av de viktigaste drivkrafterna för vidareutvecklingen av digital handel på Maxbo.

Relaterade Artiklar