​Mångfald och valfrihet i fokus när Picadeli lanserar pridekampanj
Hem NYHETER ​Mångfald och valfrihet i fokus när Picadeli lanserar pridekampanj

​Mångfald och valfrihet i fokus när Picadeli lanserar pridekampanj

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanserar Picadeli kampanjen Let’s celebrate freedom of choice i ära av EuroPride 2018.

​Mångfald och valfrihet i fokus när Picadeli lanserar pridekampanj 2Picadelis pop-up restaurang kommer vara på plats under Pridefestivalen i Stockholm och Göteborg den 27 juli – 19 augusti, dessutom ska Picadeli skänka 100 000 kronor till Solidaritetsfonden vars syfte är att synliggöra HBQT-frågor.

I samband med EuroPride 2018, som i år hålls i Stockholm och Göteborg, hyllar Picadeli valfrihet och mångfald med kampanjen Let’s celebrate freedom of choice. Kampanjen ska synas på festivalområdet, i utvalda butiker och i sociala medier från och med 25 juli.

– Alla människor, oavsett kön, sexuell läggning, ålder eller etnicitet ska ha friheten att välja själv. För oss är det en självklarhet, men i andra delar av världen ser det annorlunda ut. Vi tycker därför att det är extra viktigt att vara med och sprida budskapet om valfrihet och mångfald under EuroPride, säger Lisa Isakson, marknadschef på Picadeli.

Picadeli kommer finnas på plats på festivalområdet under festivalens gång och dela ut tusentals gratissallader. Utvalda butiker i Stockholm och Göteborg ska samtidigt kläs i regnbågens färger.

Donation för att stötta pridefestivaler

Pridefestivalernas syfte är bland annat att ta plats i det offentliga rummet och därmed synliggöra viktiga frågor för HBQT-personer. I Sverige är det möjligt att genomföra en fri och accepterad pridefestival, men så är det inte i andra delar av världen. För att möjliggöra ett fritt pridefirande runt om i världen har Picadeli valt att skänka 100 000 kronor till Stockholm Prides solidaritetsfond.

– Vi har engagerat oss i Pride sedan ett par år tillbaka eftersom valfrihet och mångfald genomsyrar hela vårt företag och koncept. I år har vi även valt att skänka 100 000 kronor till Solidaritetsfonden, Stockholm Prides internationella fond som stödjer pridefiranden i andra länder, fortsätter Lisa Isakson.

Relaterade Artiklar