​Inred ditt hem smart och gå på sommarsemester i lugn och ro!
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET ​Inred ditt hem smart och gå på sommarsemester i lugn och ro!

​Inred ditt hem smart och gå på sommarsemester i lugn och ro!

Publicerat av: Redaktionen

Sommaren och semestertiderna knackar på dörren.

​Inred ditt hem smart och gå på sommarsemester i lugn och ro! 7För många av oss innebär det att vi lämnar vårt hem flera veckor i taget för att t.ex. resa utomlands eller att åka till sommarstugan. Precis lika skönt som det är att vara borta för att njuta av solen och semestern, lika irriterande och frustrerande är det att komma hem och upptäcka att du har haft inbrott, översvämning eller till och med en brand medan du har varit borta.

Lyckligtvis är hjälpen nära till hands för att undvika obehagliga överraskningar som slutet på en annars fantastisk semester! Med ett antal olika Smart Home-produkter har du möjlighet att hålla koll på ditt hus medan du är borta, du kan till exempel bli underrättad om det finns inkräktare eller om vatten har trängt in i källaren.

Nedan har vi listat några av de Smart Home-produkter som du med fördel kan installera, så du kan resa på semester med 100% sinnesfrid och veta att du kommer att bli underrättad om något händer där hemma.

Netatmo Smart Outdoor Camera

​Inred ditt hem smart och gå på sommarsemester i lugn och ro! 8Kameran upptäcker om en person, ett fordon eller ett djur kommer in i kamerans synfält, du får då en avisering så att du kan avgöra om det är något du behöver reagera på. Du kan också när så önskas live-streama från kameran och hålla koll på vad som händer runt ditt hus och eventuellt kontakta en granne eller polis som kan ingripa om du själv befinner dig i sommarstugan. Du kan ställa in om du vill att kameran ska slå på sin kraftfulla LED-spotlight eller om den ska filma diskret med den inbyggda IR-funktionen.

Pris: 3.299 SEK

Netatmo Smart Indoor Camera

​Inred ditt hem smart och gå på sommarsemester i lugn och ro! 9Kameran skickar aviseringar så snart någon kommer in i ditt hem.

Om personen som kommer in i ditt hem känns igen, får du en avisering med det namn som du tilldelat personen i din app.

Ansiktsigenkänningen låter dig också enkelt skydda din familjs privatliv.

På så sätt kan du enkelt stänga av videoinspelningar och aviseringar på önskade familjemedlemmar som du kanske har bett vattna blommorna eller mata katten.

Pris: 2.199 SEK

Netatmo Smart Smoke Alarm

​Inred ditt hem smart och gå på sommarsemester i lugn och ro! 10Slår blixten ner i ditt hem eller om det börjar brinna i en av dina elektriska installationer medan du är på semester, så ger Netatmo Smart Smoke Alarm dig realtidsaviseringar i din smartphone. Du har därmed möjlighet att ringa brandkåren, även om du är långt hemifrån. Netatmo Smart smoke alarm ger dig lugn och ro i hela 10 år med ett batteri som håller hela produktens livslängd. Inga mer irriterande varningar om låg batterinivå.

Den smarta rökdetektorn övervakar ständigt alla rökutvecklingar, batterier och Wi-Fi-anslutningar. Den skickar omedelbart en avisering till din smartphone om problem uppstår med en av dessa tre faktorer.

Pris: 1.099 SEK

FIBARO Flood Sensor

​Inred ditt hem smart och gå på sommarsemester i lugn och ro! 11FIBARO Flood Sensor detekterar översvämningar och har en inbyggd temperaturgivare. Det inbyggda larmet aktiveras när sensorns kontakter känner av vatten. Sensorn placeras på en plats där det finns risk för översvämning eller läckage, till exempel under diskbänken, i badrummet eller nere i källaren.

Med FIBARO Flood Sensor får du möjlighet att reagera på problemet innan det gör mer skada. Sensorn varnar dig genom att skicka en avisering till din smartphone.

Pris: 899 SEK

Tado Smart AC Control

​Inred ditt hem smart och gå på sommarsemester i lugn och ro! 12Med tado Smart AC Control har du möjlighet att fjärreglera temperaturen i hemmet eller i sommarstugan. Anslut din smartphone till din luftkonditionering eller värmepump. Med tillgång till din mobiltelefons position kan den automatiskt börja justera temperaturen beroende på om du är på väg hem eller lämnar hemmet. Du kan också manuellt hantera temperaturerna från din smartphone, dator eller surfplatta via den medföljande appen, oavsett var du befinner dig. På en stekhet sommardag kan du enkelt ställa in temperaturen i sommarstugan så att det är svalt och behagligt när du kommer fram eller se till att huset är uppvärmt så att du inte behöver frysa när du kommer hem från semesterns värmande sol.

Pris: 1.199 SEK

Relaterade Artiklar